Noshörning - Massor med fakta om noshörning

Kul om Noshörning

Roligt om noshörning

Här samlas alla roliga och intressanta saker om noshörning som finns.

Förutom det som är positivt och lustigt om noshörningar så kommer det finnas även tragiska saker om noshörningen som nästan är utrotad. Dessutom finns en del information om andra stora afrikanska djur som elefanter och flodhästar.

Noshörningen springer snabbt

Noshörningen springer snabbtEn noshörning kan få upp sina tre och ett halvt ton i 55 km/h. Detta är snabbare än vad en EU-moppe kan köra.

Noshörningens ålder

Noshörningens ålderEn noshörning kan bli 50 år gammal om den inte skjuts av tjuvjägare. Den äldsta dokumenterade noshörningen var den vita noshörningen, Charly, på Hodenhagen Zoo i TYskland.

Syntetiska noshörningshorn

Syntetiska noshörningshornDet finns flera företag som försöker utveckla syntetiska noshörningshorn, t.ex. Pembient. Tanken är att med 3D-skrivare kunna skriva ut keratin, vilket hornen består av, så att de ser ut som och är identiska med noshörningens horn. Detta skulle kunna slå ut marknaden för tjuvskyttarna och alla som spekulerar i att priserna på noshörningshornen ska gå upp.

Längden på hornen

Längden på hornenNoshörningar har två horn där det främre är längst. Hornet längst fram kan bli så långt som 1.5 meter och det bakre av noshörningshornen kan bli 60 cm långt.

Den vita noshörningen har livvakter

Noshörning mot Elefant


Mer fakta om noshörningar

Om du är intresserad om att lära dig mer om noshörningar kan du hitta både lustiga och listiga saker om detta gigantiska däggdjur nedan.

Meny - Noshörning
Till förstasidan på www.noshörning.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsBäst infoNyheter